Testi facebookin mainoksesta

18.09.2019

Päätin sitten testata Facebookissa olevaa mainosta joka on selkeästi huijaus. Testasin, koska haluan näin käyttää aineistoa myös omia koulutuksiani varten ja esimerkkinä, että mitä tapahtuu, kun ihan itse aiheutat häirintäsi. Postin nimissä ilmestyi mainos, jossa työntekijä oli palkasta säästänyt osan tuloistaan ja nyt voi jäädä pois, kun palkat alennetaan. Tottahan tämä ei ollut ja heti näki missä mennään. Seuraavana aamuna alkoi puhelin soimaan. Soittoja tulee päivittäin kymmeniä. Totta kai estin ne heti. Niitä tulee ympäri vuorokauden joka ikisenä päivänä.  Nyt soittoja tullut jo kohta kaksi viikkoa. Aika sinnikkäitä ovat voin sanoa.  Monelta palstalta ei suoraan löydy tietoa soittajasta, mutta pieniä vinkkejä sieltä ja täältä. Pitää vain osata yhdistellä palaset. 

Seuraavista numeroista tulee soittoja jatkuvasti:
09 4245 7700, 09 42 45 7722, 09 4245 7755, 09 4245 5183, 09 4245 5184, 09 4245 5185, 09 4245 2246,
09 4245 1617.... lista loputon... 
Voi olla, että tuosta listasta uupuu joku noista numeroista. Tietenkin alku 09 42 45 on käytössä esimerkiksi erään pankin viestinnässä, mutta tuskin heiltä soitetaan aamusta yöhön ja kymmeniä kertoja päivässä. Osa jäljistä johtaa erääseen markkinointifirmaan, jossa puhelinmyyjiä. Osasta numeroista on paljon varoituksia kukasoitti.com ja kukasoitti.fi palveluissa. 
Älä siis klikkaa näitä mainoksia tai vastaa noihin puheluihin. Tutki kilpailujen taustoja ja mieti ensin ennen kuin luovutat tietojasi. Uusi tietosuojalaki vaatii, että pitää ilmoittaa mihin tarkoitukseen tietoja käytetään ja miten niitä säilytetään sekä paljon muita tietoja. Nyt ei edes tietoa löydy kuka näitä tietoja käyttää. Selvitystyö jatkuu ja kerron heti lisää, kun tiedän missä mennään. Siihen asti puhelimeen tulee paljon estettyjä numeroita näistä numeroista. 

Alla kuva yhdestä luvatusta rikastumisesta mikä ei todellakaan ole totta. Huomaa, kun klikkaat näitä juttuja niin ne aiheuttavat sen, että kohta sinulle tulee mainoksia minkä kautta voit rikastua. Voivat väittää ettei näin ole, mutta jos osaat edes hiukan suomen kieltä niin huomaat kuinka huonosti teksti on kirjoitettu. 

Tänään 23.1.2020 tuli puhelu sitten +44 203 318 2196 eli pommitus alkoi taas. 

04.02.2020 roskapostien määrä senkus jatkuu. Aikaisemmin ei roskapostia tullut näin paljon, mutta nyt sitten sitä tulee oikein kunnolla. Onneksi on hyvät suodattimet, mutta tässä tämän päivän poiminto. Huom. älä itse missään nimessä usko näitä. Ei ole tarvetta päivittää eikä pankki koskaan pyydä mitään linkkiä klikattavaksi tms. Muista siis hävittää vastaanvanlaiset aina. Niin eikä Suomen Pankki pyydä sinulta mitään avainlukulistoja :). Hauskoja nämä jo toisaalta. Mutta tässä viesti:

Hyvä verkkopankin käyttäjä

Uusi EU-direktiivi uudistaa verkkopankin ja verkossa tunnistautumisen.

Direktiivi velvoittaa luopumaan tunnuslukulistoista ja -korteista vuoden

2019 loppuun mennessä.

Verkkopankin jokapäiväinen käyttö muuttuu, kun tunnuslaiteet tulevat pakollisiksi

jotta vahvan tunnistautumisen edellytykset täyttyvät direktiivin mukaisesti.

Tunnuslukulaitteen tilaus onnistuu kaikkien pankkien kohdalla alla olevasta linkistä.

Vahvista tilaus klikkaamalla Tästä.

Tunnuslukulaite toimitetaan kotiisi 10 arkipäivän kuluessa.

Laitteen saavuttua voitte kirjautua palveluihin, jotka vaativat

verkkotunnistautumisen tai esimerkiksi verkkopankissa maksujen

vahvitukset käyttäen tunnuslukulaitetta.

Laitteen yhteydessä toimitetaan ohjeet laitteen käyttöä varten

Terveisin

Erkka Viljakainen

Digitaaliset palvelut, markkinointi ja viestintä

Suomen keskuspankki
Sari Packalén - Raisio 
Kaikki oikeudet pidätetään 2021. Kuvien jakaminen ja käyttö kielletty. 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!